All-in@
Mediahuis

Mediahuis wil een organisatie zijn waar iedereen zich welkom en veilig voelt, ongeacht gender, cultuur, leeftijd, geaardheid, afkomst, geloof, enz. Wij vinden diversiteit en inclusiviteit belangrijk en willen om meerdere redenen een afspiegeling zijn van onze lokale samenleving.

Diverser en inclusiever in wat we doen

Als mediabedrijf staan we in het hart van de samenleving. Het is onze opdracht om lezers juist en betrouwbaar te informeren, het nieuws te duiden en mensen te verbinden. Omdat onze mediamerken zich willen richten naar álle mensen binnen onze lokale samenleving, moeten we sterke binding hebben met iedereen en met ieders verwachtingen. In de content die we brengen en in de manier waarop we dat doen, moeten we vandaag dan ook meer de focus leggen op het bereiken van jongeren en lezers met een migratieachtergrond.

Diverser en inclusiever in wie we zijn

Om meer verbinding te krijgen met alle groepen binnen de samenleving, en effectief een spiegel te zijn van onze omgeving, moeten we ook als organisatie diverser en inclusiever worden. Vandaag nemen we op dat vlak al verschillende initiatieven. Maar het kan en moet nog veel beter. Daarom hebben we het project All-in Mediahuis opgezet. Samen met al onze medewerkers moeten we kijken hoe divers en inclusief Mediahuis écht is. Waar we het goed doen, wat we over het hoofd zien en waar we nog serieuze vooruitgang kunnen boeken.

We nemen initiatieven, communiceren erover, maar willen vooral ook bewust maken en iedereen betrekken. Wie ideeën heeft rond diversiteit en inclusie, of situaties ervaart die we als bedrijf anders en/of beter kunnen aanpakken, wordt uitgenodigd om een en ander met ons te delen. Op die manier gaan we samen voor meer diversiteit en inclusiviteit.

Mediahuis Youth Lab

Met het inschakelen van twaalf jongeren op de redacties van De Standaard, Nieuwsblad, Gazet van Antwerpen en Het Belang van Limburg werd in België Mediahuis Youth Lab opgericht.

De nieuwkomers worden gecoacht door ervaren journalisten, maar hebben zelf ook een belangrijke opdracht: de redacties een spiegel voorhouden en duidelijk maken hoe jongeren vandaag het nieuws consumeren en welk nieuws hen bezighoudt. Mediahuis wil via Youth Lab meer binding krijgen met het jongerenpubliek en met lezers met een migratieachtergrond.

Mediahuis Emerging Talent

Mediahuis Ireland is in 2022 gestart met Mediahuis Emerging Talent (MET), een programma om jong talent met een passie voor journalistiek beter te identificeren. Op die manier wil men de diversiteit op de nieuwsredacties vergroten.

Kandidaten werd gevraagd een korte video in te dienen waarin zij hun passie voor journalistiek uiteenzetten. Uit honderden inzendingen en na een intensieve selectieprocedure werden uiteindelijk zes kandidaten gekozen. Zij kregen een tweejarig contract en werken nu voor de online en gedrukte titels in Dublin en Belfast.

Nationale Vitaliteitsweek

Van 19 t/m 25 september 2022 vond in Nederland de jaarlijkse Nationale Vitaliteitsweek plaats. Dit initiatief wil werkend Nederland bewust maken van het belang van de eigen vitaliteit. Tijdens deze vijf dagen werden er verschillende activiteiten georganiseerd die gericht zijn op het versterken van de vitaliteit en het creëren van meer verbinding in het Nederlandse bedrijfsleven.

Mediahuis Nederland deed voor de eerste keer mee aan de Nationale Vitaliteitsweek en bood een programma aan met diverse vitaliteitsactiviteiten en interactieve workshops. Met voor ieder wat wils, van bijvoorbeeld een gezamenlijke lunchwandeling tot een power uurtje circuittraining. Ook rond mentale vitaliteit werden tal van inspirerende sessies georganiseerd, die online of live gevolgd konden worden.Het programma werd door de medewerkers enthousiast ontvangen.
Door deel te nemen aan de Nationale Vitaliteitsweek wil Mediahuis Nederland haar medewerkers helpen om zich vitaler te voelen en hun work/life balans in evenwicht te houden. Dat doen we via allerlei vormen van zorgverlof, maar ook door coaching- of sportprogramma’s aan te bieden zoals de Fitcoins app waarbij stappen zetten beloond wordt, of de Mental Check Up, een gesprek over iemands mentale fitheid.

 

Genderbalans

Leeftijd

Verhoudingen leeftijd Mediahuis groep

Opleidingen

Percentage van het aantal medewerkers per organisatie die een opleiding hebben gevolgd