Mediahuis
Ventures

Mediahuis Ventures wil het ontwikkelingspotentieel van de Mediahuisgroep verbreden door te investeren in nieuwe groeimarkten en businessmodellen. We kijken hierbij naar markten en activiteiten die in het verlengde liggen van onze maatschappelijke rol.

Remote-first universiteit Tomorrow’s Education vormt changemakers van morgen

Begin 2022 leidde Mediahuis een financieringsronde van 3,4 miljoen euro in de Duitse start-up en remote-first universiteit Tomorrow’s Education. Studenten kunnen via de online Tomorrow University of Applied Sciences van Tomorrow’s Education vaardigheden opbouwen op het gebied van duurzaamheid, ondernemerschap en technologie. Tomorrow University of Applied Sciences hanteert een revolutionaire benadering van onderwijs en biedt een unieke, hands-on, flexibele en wereldwijd toegankelijke leerervaring met als doel studenten nog beter klaar te stomen voor hun carrière en hen te vormen tot de changemakers van morgen: bewuste ondernemers die technologische oplossingen voor een meer duurzame toekomst kunnen creëren. Tomorrow’s Education werkt sinds 2021 samen met de WU Executive Academy die wereldwijd gerankt staat als nummer 34 in de lijst van businessscholen. Op die manier biedt Tomorrow University of Applied Sciences studenten een gevarieerd programma van bachelor- en master-opleidingen in de domeinen duurzaamheid, ondernemerschap en technologie.

Perlego: online abonnementsdienst voor studieboeken

Perlego is ‘s werelds grootste online-abonnementsdienst voor studieboeken. Mediahuis Ventures leidde in 2022 de Series B financieringsronde die in totaal 47,3 miljoen euro bedroeg.
Perlego wil onderwijs betaalbaarder en toegankelijker maken door universiteitsstudenten onbeperkt toegang te geven tot educatieve content en studiehulpmiddelen. De resultaten van universiteitsstudenten zijn namelijk nauw verbonden met de toegang die ze hebben tot studieboeken en cursusmateriaal.
De kosten voor studieboeken gaan al decennia in fors stijgende lijn. Steeds meer studenten kopen daarom geen studieboeken meer en zoeken hun toevlucht tot de tweedehandsmarkt of illegaal downloaden. Elk jaar worden meer dan één miljard publicaties illegaal gedownload, waardoor de inkomsten van educatieve uitgevers dalen en zij in de problemen komen.
Perlego is het enige online leerplatform dat het overgrote deel van alle wereldwijde uitgevers van studieboeken samenbrengt in een handig en betaalbaar all-you-can-read abonnementsmodel. Met Perlego kopen studenten niet langer afzonderlijke studieboeken die slechts gedeeltelijk of slechts één keer worden gebruikt, maar krijgen zij gebruiksvriendelijk en tegen een betaalbare prijs toegang tot de volledige bibliotheek van leermiddelen. Perlego helpt bovendien de uitgevers van studieboeken, omdat zij studenten bereiken aan een prijs die voor beide partijen werkt.
De online-bibliotheek van Perlego bevat meer dan 800.000 tekstboeken in zes verschillende talen van 5.000 van ‘s werelds beste uitgevers van onderwijsboeken. Hiermee is Perlego veruit de grootste abonnementenbibliotheek ter wereld.

HiPeople vergroot de kwaliteit en efficiëntie van het aanwervingsproces

In oktober investeerde Mediahuis Ventures in de Berlijnse startup HiPeople. De investeringsronde die door Mediahuis Ventures werd geleid, bedroeg in totaal 2,6 miljoen euro. Voor Mediahuis was dit de eerste investering in de markt van de HR technology.
HiPeople verzamelt, analyseert en visualiseert automatisch alle belangrijke gegevens over potentiële kandidaten in één enkel platform. Zodoende wordt een uniforme gebruikerservaring gecreëerd voor zowel recruiters als kandidaten.
HiPeople maakt het voor recruiters wereldwijd mogelijk om verder te gaan dan het gebruikelijke CV en te beschikken over diepgaande pre-employment informatie zoals beoordelingen van kandidaten op basis van hun (cognitieve) vaardigheden, persoonlijkheid en culture fit, maar ook gegevens zoals referentiechecks.
Het hiring intelligence platform van HiPeople stelt op die manier gemiddeld drie keer meer gegevens over potentiële kandidaten ter beschikking waardoor de tijd die nodig is om de geschikte kandidaat te vinden en vervolgens aan te werven, met 50% verbetert.

Mather Economics opent Europees hoofdkantoor

Begin december opende Mather Economics een Europees hoofdkantoor in Antwerpen. Mather kende de afgelopen jaren een aanzienlijke groei in Europa en zette met de opening van het nieuwe kantoor zijn groeiplannen kracht bij. Het Amerikaanse Mather Economics is opgericht in 2002 en ontwikkelt analytische tools om bedrijven te helpen het gedrag van hun klanten beter te begrijpen. In 2020 ging Mather een strategisch partnership aan met Mediahuis dat vandaag meerderheidsaandeelhouder is.