Mediahuis
Marketplaces

2022 was een positief jaar voor de marketplaces van Mediahuis, met mooie resultaten, innovaties bij de verschillende merken en een aantal beloftevolle acquisities, zowel binnen bestaande als nieuwe markten.  

AUTOMOTIVE

Carzone.ie treedt toe tot de Mediahuisfamilie

In oktober werd Carzone.ie, Ierlands leidende site voor het kopen en verkopen van nieuwe en tweedehandswagens, onderdeel van de Mediahuisgroep.
Carzone.ie, met hoofdkantoor in Dublin, is er in de loop der jaren in geslaagd een gespecialiseerd, top-of-mind premium merk te worden.
De overname ervan versterkt dan ook de strategische positie van Mediahuis in de Ierse digitale automarkt. Binnen deze markt omvat het Mediahuis Marketplaces-portfolio reeds CarsIreland, aanbieder van websites en technologische oplossingen voor de Ierse auto-industrie, en Cartell.ie, de nummer één op de Ierse markt voor autogeschiedeniscontrole en het ontwikkelen van innovatieve oplossingen op het gebied van voertuiggegevens en -analyse.

De overname van Carzone.ie is een voortzetting van de strategie van Mediahuis om haar voorsprong te vergroten in die markten waar het vandaag al een stevige basis heeft. Het optimaal gebruikmaken van de schaal en synergie van de groep helpt om producten te verbeteren met gedeelde technologie en innovatie. Mediahuis wil op die manier de groeikansen van Carzone.ie verder maximaliseren.

AUTOMOTIVE

AMV blijft sterk groeien

Nooit eerder gingen twee mediabedrijven, Mediahuis en DPG Media, samen voor het marktleiderschap in het automotive-domein. En met succes! Sinds de start van de joint venture in 2019 heeft Automotive MediaVentions (AMV) dertig procent meer adverteerders en bezoekers op AutoTrack.nl en 81 procent meer gebruikers op Gaspedaal.nl gerealiseerd. De unieke combinatie van beide merken maakt dat AMV het grootste Nederlandse autoaanbod toont en op alle behoeften van autokopers kan inspelen. Met twee volledig vernieuwde apps en een rebranding van Gaspedaal.nl maakt AMV zijn missie om consumenten zo gemakkelijk mogelijk aan de volgende auto-oplossing te helpen, nog sneller waar.

HOUSING

Jaap.nl in een nieuw jasje

Jaap is het op één na grootste vastgoedplatform in Nederland en biedt met zijn website en app een oplossing aan zowel de huizenzoeker als de vastgoedaanbieder. 2022 stond voor Jaap.nl in het teken van een volledige vernieuwing. Jaap werd opgenomen in de Zimmo-groep en kreeg een complete rebranding. Op korte tijd werd een nieuw vastgoedplatform, een nieuwe mobiele app en een verfrissende look-and-feel gecreëerd. Met innovatieve features, zoals Woningwaardehulp, een tool om de woningwaarde te berekenen, maakt Jaap het aanbod in de complexe Nederlandse vastgoedmarkt transparant voor de consument.

HOUSING

Twee primeurs voor Zimmo

In het voorjaar van 2022 lanceerde Zimmo als eerste in België een zogenaamde Multiple Listing Service of MLS. De basis van het systeem is het platform Multilist waar makelaars en projectontwikkelaars informatie over woningen kunnen uitwisselen. MLS faciliteert eveneens het delen van commissies tussen de verkoopmakelaar en de makelaar die een koper voor een woning aanreikt.
In het najaar zorgde Zimmo voor nog een primeur, zelfs een op wereldniveau. Voor het eerst werd een fysieke woning samen met zijn digitale versie in de Metaverse te koop aangeboden. Zimmo wil nieuwe innovaties en technologieën verkennen op basis van hun potentieel.

HOUSING

Skenariolabs voorspelt de toekomst van duurzaam vastgoed

In het voorjaar van 2022 kondigde Mediahuis de investering aan in het Finse Skenariolabs, een start-up die de toekomst van duurzaam vastgoed voorspelt op basis van data en artificiële intelligentie. Skenariolabs helpt vastgoedeigenaren, portfoliomanagers, banken en verzekeringsmaatschappijen om betere beslissingen te nemen. Dit gebeurt door hen een platform aan te bieden dat objectief, transparant en accuraat risico’s en waarderingen levert en waarbij slechts beperkte initiële data vereist zijn.
De investering in Skenariolabs is de eerste investering van Mediahuis in de property technology markt. Deze sector beschikt over een aanzienlijk groeipotentieel en sluit aan bij de bestaande vastgoedmarktplaatsen in het Mediahuisportfolio, met name Zimmo in België, Jaap in Nederland en Wortimmo in Luxemburg.

RECRUITMENT

Double digit groei voor Jobat

Jobat dankt zijn stevige, double digit groei in 2022 niet alleen aan de groeiende arbeidsmarkt. Meer dan ooit zet het leading platform voor recruitment, employer branding en job events in op de implementatie van innovatieve oplossingen voor zowel werkgevers als kandidaten. Een treffend voorbeeld hiervan is Jobat Smart Recruitment, waarbij unieke profieldata vanuit onder meer de nieuwsmerken van Mediahuis en DPG Media ingezet worden in een breed medianetwerk van meer dan 50 relevante websites. Deze door AI aangedreven technologie zet de meest efficiënte kanalenmix in, met slechts 1 doel: het genereren van zoveel mogelijk kwalitatieve sollicitaties aan een competitieve prijs. Uniek in België. Jobat Smart Recruitment is een oplossing die werkgevers de mogelijkheid biedt om zowel zeer actieve als latente werkzoekenden te benaderen met een concreet jobaanbod of met een campagne die hun werkgeversmerk in de kijker zet.
Binnen Jobat creëert het gepassioneerd team van de EBC Studio unieke werkgeversverhalen – een concept waar steeds meer vraag naar is. Met een versterkt team staat Jobat klaar om elke dag zijn klanten te helpen bij het vinden van de perfecte matches, en zo de reeds verdubbelde omzet van 2022 verder te doen groeien. Een succesverhaal met een verzekerd vervolg!

VERGELIJKINGEN

Stevige Ierse positie in online vergelijken

Met de overname van Switcher.ie neemt Mediahuis een stevige positie in op de Ierse online vergelijkingsmarkt. Switcher.ie is een toonaangevende prijsvergelijkingssite voor breedband, energie, telecom, leningen en hypotheken. Het platform helpt consumenten om slimme financiële beslissingen te nemen. Een populair gegeven, zeker nu de crisis de kosten van het levensonderhoud hoog doet oplopen. Het afgelopen jaar hielp Switcher.ie bijna 60.000 huishoudens om te veranderen van leveranciers en zo geld te besparen. De overname van Switcher.ie stelt Mediahuis in staat om verder en duurzaam te groeien in de online-vergelijkingsmarkt.